Završeno suđenje Zemuncu za bombu u liftu Boćine zgrade!

U Višem sudu u Novom Sadu završeno je suđenje Đorđu Markovu (28) iz Zemuna, okrivljenom za podmetanje eksploziva u liftu zgrade u kojoj živi penzionisani policajac Dalibor Bogdanović Boća u aprilu prošle godine.

Na današnjem glavnom pretresu okrivljeni je dao svoj iskaz do kraja,, budući da je prethodno ročište prekinuto zbog dojave o postavljenoj bombi u zgradi Višeg suda.

U potpunosti priznajem delo koje mi se stavlja na teret. Bio sam dužan 50.000 dinara jednom poznaniku čije ime ne želim da kažem iz straha za svoju i bezbednost moje porodice. Predložio mi je da za njega prenesem neki paket iz Novog Sada i da time rešim dug na šta sam pristao. Došli smo u Novi Sad, objasnio mi je gde se tačno paket nalazi i ostao da me sačeka u kolima. Ušao sam u zgradu i uzeo paket iz svetlarnika lifta nisam primetio da sam se posekao po desnoj ruci. U trenutku kada sam izašao iz zgrade i krenuo ka kolima policija me je zaustavila, legitimisala i uhapsila. Ja nisam znao šta je tačno u paketu, ali sam kada sam ga uzeo posumnjao da je nešto ilegalno“, izjavio je okrivljeni iznoseći svoju odbranu.

Veštak za balistiku Dejan Belić ostao je pri datom nalazu i mišljenju navodeći da okrivljeni budući da nije imao telefon sa SIM karticom niti bilo koji uređaj koji ima struju nije nikako mogao da aktivira eksplozivnu napravu.

Zastupnica optužnog akta Jelena Stojaković Mustakas u završnoj reči izjavila je da je neosporno dokazano da je okrivljeni izvršio delo koje mu se stavlja na teret što je i priznao i tražila zatvorsku kaznu od 8 godina.

Branilac okrivljenog advokat Đorđe Marković rekao je da odbrana ni jednog trenutka nije osporavala izvršenje dela niti optužnicu, ali da smatra budući da okrivljeni nije ranije osuđivan, da nije znao šta nosi i da mu nije bilo poznato da se radi o opasnim ljudima, da smatra da bi kazna trebala da bude znatno blaža.

Predsednik veća sudija Vidoje Mitrić zakazao je objavljivanje presude za 22. mart tekuće godine.

Podsetimo, optuženi je uhapšen prošlog aprila i kod njega je pronađena eksplozivna naprava ispred zgrade u kojoj živi Dalibor Bogdanović Boća, koji je već nekoliko puta bio na meti napadača, a maja 2019. teško je povređen u eksploziji bombe koja je bila podmetnuta pod njegov automobil, kada mu je amputiran deo noge.

Boći se, zajedno sa još četvoricom, sudi za otmicu Gorana Cvijetića iz Budisave, a trenutno se nalazi u bekstvu zbog pokušaja ubistva prvookrivljenog u tom postupku Gorana Kovačevića Goranca i za njim je raspisana Interpolova poternica.

 

 

 

 

Tagovi:

Pročitajte još: