ZAVRŠETAK RADOVA U ULICI SIBINJANIN JANKA 10. AVGUST Sledi rekonstrukcija Klaoničke

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević i pomoćnik predsednika Andrijana Kukolj u subotu su obišli radove na rekonstrukciji Ulice Sibinjanin Janka, zajedno sa pomoćnikom Gradonačelnika Aleksandrom Markovićem i v.d. direktora „Putevi Beograda“ Draganom Đorđevićem.

Rok za završetak radova u Ulici Sibinjanin Janka je 10. avgust, a zatim sledi rekonstrukcija Klaoničke ulice, navodi se u saopštenju te gradske opštine.

U Zemunu se trenutno realizuje više od 15 velikih projekata koji se odnose na Staro jezgro Zemuna. Jedan od tih projekata je i rekonstrukcija Ulice Sibinjanin Janka, a u planu su i rekonstrukcije Fruškogorske, Njegoševe i Zmaj Jovine ulice – kaže predsednik GO Zemun Gavrilo Kovačević, uz napomenu da je jedan od najznačajnijih projekata rekonstrukcija kanalizacione mreže dužine 6,6 kilometara u tridesetak ulica Starog jezgra Zemuna.

Kako dodaje, u pripremi su i radovi na rekonstrukciji ulice Kej oslobođenja, uključujući i uređenje zelenih površina i pešačkih staza na Zemunskom keju. Rekonstruisane će biti i Glavna, Preradovićeva, Kosovska, Beogradska, Petra Zrinjskog i Davidovićeva ulica.

U planu je, po Kovačevićevim rečima, i izgradnja garaže ispod platoa KSC „Pinki“. U narednom periodu, uz uređenje još nekih fasada, novi materijali koji se koriste u uređenju centra Zemuna učiniće da naša opština zablista novim sjajem.

Ulica Sibinjanin Janka se rekonstruiše u dve faze. U prvoj fazi je postavljena kocka od Grobljanske ulice do Ulice Despota Đurđa u dužini od 260 metara. U drugoj fazi, koja je sada u toku, duž Ulice Sibinjanin Janka radnici će postavljati kocku od Ulice Despota Đurđa do Klaoničke ulice – kaže predsednik GO Zemun Gavrilo Kovačević.

Blic

Tagovi:

Pročitajte još: