ZAVRŠNI RADOVI NA IZGRADNJI PRODUŽETKA BELEGIŠKE ULICE U ZEMUNU

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević i zamenik gradonačelnika Grada Beograda Goran Vesić 26. novembra obišli su završne radove na izgradnji treće deonice saobraćajnice u Belegiškoj ulici. Javno preduzeće ”Putevi Beograda” i JKP ”Beograd put” izvode radove na izgradnji, sanaciji i dogradnji postojećeg nekategorisanog puta od Ulice mladih Gorana do raskrsnice sa pristupnom saobraćajnicom intermodalnog terminala i logističkog centra ”Batajnica” i Batajničke petlje. 

Novi put dugačak je 3,6 kilometara, od čega je više od tri kilometara na teritoriji opštine Zemun, a ostatak saobraćajnice na teritoriji opštine Surčin. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je podsetio da će kroz Batajnicu proći brza pruga i da se punom parom radi na izgradnji nadvožnjaka koji će spojiti naselje Šangaj i Batajnicu, a istovremeno se rade obilazni putevi kako bi se rasteretio saobraćaj. Predsednik Gavrilo Kovačević je istakao da je ovo samo jedan od desetak  projekata koji se trenutno realizuju na teritoriji Gradske opštine Zemun čija je vrednost veća od 50 miliona evra.

 ”U Batajnici se osim rekonstrukcije OŠ ‘Svetislav Golubović Mitraljeta’, radi na realizaciji kapitalnih projekata, poput fabrike vakcina sa pristupnim saobraćajnicama. U planu su izgradnja saobraćajnice koja će povezati Ugrinovce sa Zemun Poljem, kao i radovi u Ulici Male međe 40 koja bi trebala da poveže Šangajsku ulicu sa obilaznicom. Na taj način građani Ugrinovaca, Busija i Grmovca brže će stizati do Zemuna i Beograda, a istovremeno će se rasteretiti saobraćaj u centralnom delu Batajnice”, rekao je predsednik Kovačević i dodao da se svi projekti realizuju u dogovoru sa građanima, ali i sa rukovodstvom Grada Beograda. 

U obilasku završnih radova na izgradnji ove važne saobraćajnice za građane Batajnice učestvovali su v.d. direktora JP ”Putevi Beograda” Dragan Đorđević, direktor JKP ”Beograd put” Ivan Tejić, član Veća GO Zemun Boško Radovanović i savetnik predsednika GO Zemun Igor Vukčević.

Tagovi:

Pročitajte još: