Zbog ubistva ujne u Zemunu tužilac za optuženog traži lečenje i čuvanje u psihijatrijskoj ustanovi

Više javno tužilaštvo u Beogradu danas je predložilo sudu da M.

M. izrekne meru bezbednosti obaveznog lečenja i čuvanja u psihijatrijskoj ustanovi, jer je 24. jula prošle godine u dvorištu zajedničke kuće u Zemunu keserom ubio svoju ujnu J.S. (67). Kako je rekao postupajući tužilac, M.M. je priznao da je ubio svoju ujnu, a nalazima veštaka je utvrđeno da on zbog paranoične šizofrenije nije mogao da shvati delo koje je izvršio u stanju neuračunljivosti. Dodao je i da se M.M. ranije lečio u psihijatrijskoj ustanovi,  kao i u bolnici za odvikavanje od narkotika u Drajzerovoj.

Punomoćnik oštećenih se složio sa rečima tužilaštva i naveo da oštećeni ističu imovinsko-pravni zahtev.

Sa druge strane, branilac je istakao da je optuženom povređeno pravo na odbranu, jer je sud odbio zahtev odbrane o dodatnom veštačenju psihičkog stanja osumnjičenog.

Branilac je sudu predložio da izrekne blažu meru lečenja na slobodi.

Osumnjičeni je zatim sudiji predao kovertu u kojoj je tražio izuzeće postupajućeg sudije, zbog čega je današnje suđenje prekinuto.

Nastavak suđenja zakazan je za 29. jun.

M.M. je optužen da je 24. jula oko 13.20, sačekao u dvorištu porodične kuće J.S. i dok je širila veš, tesarskim čekićem – keserom, zadao joj više udaraca u glavu i usmrtio je na licu mesta.

Osumnjičeni je najpre sam pozvao policiju i prijavio šta je uradio, ali je po dolasku pripadnika policije odbio da im otvori vrata. Policija je bacila suzavac, razvalila vrata i uhapsila ga.

On se na saslušanju u tužilaštvu branio da je sa rođacima, među kojima je bila i ujna, imao sukob oko nasledstva imovine. Ispričao je da su oni imali mašinu za čitanje misli.

MM je kazao da je iz te mašine čuo razne glasove koji su mu rekli da treba da uradi, to što je uradio.

Osuđivan je zbog preprodaje droge 2006. na uslovnu kaznu od šest meseci zatvora i na istu kaznu zbog držanja droge.

Tagovi:

Pročitajte još: