ZEMUN DOBIJA NOVU DVORANU: Evo gde će graditi

Žitelji zemunskog naselja Batajnica pre nekoliko dana na adresu Opštine uputili su zahtev za izgradnju sportske sale koji je potpisom podržalo više od 5.000 meštana. U narednim danima očekuje se sastanak rukovodstva opštine sa inicijatorima ovog zahteva, kako bi se razgovaralo o detaljima i početku realizacije projekta nove hale u Batajnici.

Prema rečima Igora Vojnovića, trenera Odbojkaškog kluba AS iz Batajnice, koji se plasirao u Prvu ligu Srbije, ovo zemunsko naselje nema adekvantan prostoe za treniranje košarke, odbojke, rukometa…

Batajnica ima 60.000 stanovnika, tri osnovne škole sa salama koje nisu odgovarajuće, nema mesta za publiku, roditelji nemaju gde da uđu i gledaju decu – objašnjava Vojnović.

Potpisivanje peticije je počelo pre godinu dana, za veoma kratko vreme skupili smo 5.000 potpisa koje smo rukovodstvu GO Zemun.

Novi kompleks trebalo bi da ima mesta za 1.500 gledalaca, nekoliko svlačionica, prostorije za sudije, teretanu, kupatilo sa tuševima…

Predsednik GO Zemun Gavrilo Kovačević kaže da će lokalna samouprava podržati ovu inicijativu, te da je Planom detaljne regulacije već predviđena parcela za sportsku salu u naselju Šangaj.

Taj prostor je neophodan svim sugrađanima koji žive u Batajnici. Opština će podržati taj projekat – objašnjava Kovačević.

Izvor: Večernje novosti

Tagovi:

Pročitajte još: