Zemun dobija novu zdravstvenu stanicu: Čeka se građevinska dozvola

Opština Zemun počela je da ispunjava obećanje dato građanima, tako da će žitelji Batajnice konačno dobiti zdravstvenu stanicu u Ulici Jovana Brankovića.

Završen je urbanistički projekat koji će biti na javnoj prezentaciji do 13. januara, a potom sledi dobijanje građevinske dozvole. Ukupna neto površina objekta iznosi 3.221 metara kvadratnih, a bruto 3.959 kvadrata, pišu Novosti.

Pored zdravstvene stanice na dva sprata, planirana je izgradnja i trafostanice, kao i nadstrešnice nad parkingom. Na parceli predviđenoj za ambulantu već postoje izgrađeni objekti, a površina od oko 1.360 metara kvadratnih će biti srušena.

U prizemlju buduće zdravstvene stanice biće apoteka, služba hitne pomoći, laboratorija, opšta medicina – za zdravstveno zbrinjavanje dece predškolskog uzrasta, palijativna nega i tehničke prostorije. Na prvom spratu biće opšta medicina za odrasle, školsku decu i radiće se rendgenski i ultrazvučni pregledi.

Žiteljima Batajnice na drugom spratu novog medicinskog objekta na raspolaganju biće ordinacije interne medicine, fizikalne medicine i terapije, ginekologija, ORL služba, oftalmolozi i stomatolozi čime će, osim opšte zdravstvene nege, biti omogućene i specijalističke usluge.

Tagovi:

Pročitajte još: