Zemun dobija podzemnu garažu sa 160 mesta kod Hale Pinki

DUOOČEKIVANA gradnja podzemne garaže kod hale SRC “Pinki” u Zemunu, trebalo bi da počne sledeće godine. Kako je za “Novosti” potvrdio predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević, početkom 2021. trebalo bi da stigne građevinska dozvola, a planirano je da se napravi prostor za 160 automobila. Posle višegodišnjih, zamršenih imovinsko-pravnih odnosa, konačno se nazire rešenje ovog problema, čime će se rešiti problem parkiranja u centru ove opštine na Dunavu.

– Administrativni deo projekta se privodi kraju, a dobijanje dozvole za gradnju očekujemo početkom sledeće godine – kaže, za “Novosti”, predsednik Kovačević. – Radovi na izgradnji podzemne garaže, sa kapacitetom od oko 160 mesta, počeće polovinom 2021. Prema njegovim rečima, Grad je pokrenuo inicijativu za vraćanje ovog sportsko-rekreativnog centra u državnu svojinu što će omogućiti imovinski i pravni osnov za ulaganje u rekonstrukciju objekta.

– Stanovnici ovog dela Zemuna će dobiti potpuno novi izgled tog prostora što će značajno uticati na poboljšanje kvaliteta života u centru opštine – zaključuje Kovačević. Kako je ranije najavljeno iz JKP “Parking servis”, površina buduće podzemne pravougaone garaže u srcu Zemuna trebalo bi da bude oko 6.365 kvadrata. Planirano je da se napravi jedna podzemna etaža, te dva pristupa sa rampama.

Ulazna rampa za automobile trebalo bi da bude na prilazu iz ulice Gradski park, dok je izlazna u Nemanjinoj.

Izvor: novosti

Tagovi:

Pročitajte još: