ZEMUN KULTURA: KAKO SAM PROŠAO PUT KOJIM SAM DOŠAO – LJUBIŠA ŠLJIVIĆ

U svečanoj sali u Kosovskoj 9 u Zemunu 24. februara u 19 časova svoju knjigu ”Povratnik” predstaviće Ljubiša Šljivić. Momak koji je kao dvogodišnjak sa roditeljima izbegao iz Donjeg Biljana kod Zadra i novi dom našao u srcu Šumadije, Kragujevcu, i, iako još mlad, stekao slavu prekaljenog humanitarca.

Ljubiša je, naime, na svom poslednjem putovanju biciklom prevalio 1020 kilometara kroz tri države za 62 dana kako bi prikupio sredstva da četvorogodišnji Ilija Milanović iz Beograda, koga dotada nije ni video ni upoznao – prohoda.

O teškoćama i lepotama misije, šta mu se i kako događalo, šta je otkrivao, šta ga je i u najvećim teškoćama teralo da ide dalje, koje i kakve je susrete doživeo, Ljubiša je napisao knjigu ”Povratnik”.

Knjiga je nedavno izašla iz štamparije u izdanju Književnog kluba ”Abrašević” iz Kragujevca, a izuzetni Ljubiša će o onome što ga je inspirisalo da u vidu ”Dnevnika jednog bicikliste” beleži i objavljuje i na društvenim mrežama, pa potom objavi i u papiru, govoriti najpre u Zemunu, a početkom marta i u Kragujevcu i Banja Luci.

Tagovi:

Pročitajte još: