ZEMUN KULTURA: Veliko interesovanje za „Pariski život”

Zemunski Madlenianum ovog vikenda očekuje naporan, izazovan rad jer se za angažman u opereti-mjuziklu „Pariski život” Žaka Ofenbaha prijavilo čak 242 kandidata koje treba videti i čuti. Tako će audicija koja je raspisana početkom aprila imati nekoliko krugova. Pored pevača i glumaca, među kojima ima dosta mladih i neafirmisanih, audiciju moraju da prođu i već afirmisani umetnici, poput Branislave Podrumac, Mine Gligorić, Vladimira Andrića i Žarka Stepanova. Od glumaca kroz audiciju će „proći” i Srđan Timarov, Đorđe Stojković, Miloš Đorđević, ali i Vanja Milačić. Zanimljivo je da će se možda u ovom mjuziklu oprobati i Jadran Malkovič, svetski glumac našeg porekla.

Audicije su, saznajemo, koncipirane u tri kruga, po zapadnom sistemu, i omogućiće svakom učesniku da se na najbrži i najbolji način predstave. U prvom krugu kandidati će pokazati svoje pevačko umeće uz numeru po izboru, u drugom pevaju se uloge iz same operete „Pariski život”, a treći ciklus osmišljen je kao interakcija dva glumca, da bi reditelj Robert Bošković i ostali članovi tima procenili kako ko funkcioniše zajedno.

– Više od 20 godina funkcionišemo po principu audicija jer se to pokazalo kao najbolje rešenje. Nikome nije zagarantovana uloga, bilo da je prvi put kod nas bilo da je već bio u mnogim projektima u Madlenianumu. Imamo prijave i iz Amerike, Austrije, Hrvatske i Pariza, što svedoči da se dobar glas o nama daleko prenosi – kaže Andreja Rackov, direktor Madlenianuma.

Robert Bošković dao je veoma precizna uputstva kandidatima kako bi se što bolje spremili za audiciju:

– Od kandidata očekujemo spretnost, talenat, a pre svega da kandidat ne bude solo igrač. Važno je da napravimo dobar ansambl „Pariskog života”, kako smo to napravili i za predstavu „Vesela udovica” u kojoj svi dišu kao jedan i ginu jedan za drugog.

Tagovi:

Pročitajte još: