Zemun na prvom mestu u Beogradu u borbi protiv Korone

Zdravstvene ustanove Zemuna su od početka proglašenja pandemije u KOVID sistemu. Do sada je u KBC Bežanijska kosa pregledano više od 20 hiljada građana, a u ovoj bolnici se lečilo nešto više od 4,5 hiljade pacijenata, dok je KBC Zemun, sa povremenim izlascima iz KOVID sistema, imao više od 14 hiljada pregleda i šest hiljada pacijenata na lečenju.

Imunizacija građana Zemuna u suzbijanju epidemije izazvane korona virusom počela je početkom januara. U Domu zdravlja Zemun do sada je vakcinisano 10336 građana, što je oko deset odsto od ukupnog broja vakcinisanih Beograđana. Ova ustanova primarne zdravstvene zaštite organizovala je KOVID ambulante na nekoliko punktova u kojima je obavljeno više od 88 hiljada pregleda.

Gradska opština Zemun se uključila u organizovanje vakcinacije na taj način što je ustupila prostorije Kulturnog centra Batajnica gde je 27. januara otvoren novi punkt za vakcinaciju. Takođe, dezinfikovani su svi objekti Doma zdravlja Zemun. Opština je organizovala Kol centar kao vrstu pomoći za zakazivanje termina za vakcinaciju i ustupila je svoja službena vozila za prevoz starijih sugrađana do punktova za vakcinaciju.  Do sada opštinskom Kol centru na telefone  011/3168-088

i 011/3778-470 se obratilo 2115 građana, od kojih je za vakcinaciju uz njihovu saglasnost prijavljeno 1328.  Operateri opštinskog Kol centra su kontaktirali blizu 2900 sugrađana starijih od 65 godina kako bi ih obavestili o zakazanom terminu vakcinacije. Za više od 50 sugrađana je obezbeđen prevoz i asistencija prilikom imunizacije.

Sve aktivnosti koje realizuje Gradska opština Zemun su u skladu sa merama koje se sprovode na gradskom i republičkom nivou u cilju zaštite prioritetnih grupa stanovništva, poput imunizacije najstarijih sugrađana, zdravstvenih i prosvetnih radnika, kao i zaposlenih u sistemu bezbednosti.

Tagovi:

Pročitajte još: