Zemun nabavlja novu opremu koja će biti instalirana na ovoj lokaciji, a tiče se biciklista

Beogradski sekretarijat za saobraćaj raspisao je tender za nabavku i ugradnju automatskih brojača za biciklistički saobraćaj, a vrednost je procenjena na 18,3 miliona dinara bez PDV-a.

Nova oprema trebalo bi da bude instalirana na pet lokacija: na raskrsnici bulevara Nikole Tesle i maršala Tolbuhina u Zemunu, u Ulici Milentija Popovića na Novom Beogradu, u Bulevaru Vudroa Vilsona, na mostu na Adi i u Bulevaru oslobođenja – kod Hrama Svetog Save. Ovi brojači, kako piše, trebalo bi da pomognu u planiranju novih biciklističkih staza i traka. Kako se navodi u dokumentaciji, postavljanje automatskih brojača biciklističkog saobraćaja na odgovarajućim lokacijama omogućiće tačan i aktuelan pregled saobraćajne situacije biciklističkog saobraćaja. Njihovo postavljanje pomaže u izradi efikasnijih upravljanje i planiranje biciklističkog saobraćaja.

„Očitano stanje biciklista, koje registruje brojač, pomaže nadležnim službama da vide koliko na određenom potezu u gradu ima biciklista i koliko se koja deonica koristi od strane biciklista. Na taj način je lakše razmatrati potrebe biciklista za novim stazama, parkinzima ili u kojoj meri neki faktori utiču na bicikliste“, piše u tenderskoj dokumentaciji.

 

Tagovi:

Pročitajte još: