ZEMUN POSLE NEVREMENA: Radnici komunalnih preduzeća, kao i opštinari, imali mnogo posla

NEVREME koje je zahvatilo prestonicu u subotu, za sobom je ostavilo haos. Padalo je drveće, bujice su proticale ulicama, leteli su delovi fasada i oluci. Najviše muka imali su Zemunci, gde su ekipe gradskih komunalnih preduzeća imale i najviše posla. Dežurne ekipe JKP „Zelenilo Beograd“ intervenisale su na 26 lokacija.

Čelnici opštine Zemun, zajedno sa gradskim preduzećima, bili su u pripravnosti, kako bi pomogli građanima. Kako su rekli problemi su se javili širom opštine.

– Svi smo bili angažovani jer je RHMZ izdao upozorenje, nismo znali kog će obima biti nevreme, ali smo spremno čekali – rekli su u opštini Zemun.

Sporedne ulice u naselju Kalvarija bile su u haosu. Stabla su padala i u ulicama Marije Bursać, Zlatiborskoj, Ohridskoj i na Keju oslobođenja. Pomagale su nam ekipe javnih gradskih preduzeća, tako da smo sve sanirali do ponoći. Osim drveća, bilo je i oluka koje je čupao vetar.

Kako su nam rekli u ovoj beogradskoj opštini, i pojedine ulice su bile potopljene, ali im se zasada nisu javili građani da prijave štetu, a kako kažu sačekaće da vide da li će im prijavljivati narednih dana. Zajednička akcija opštinara i zaposlenih u javnim preduzećima uslovila je da sve bude sanirano iste večeri.

Kako su za „Novosti“ rekli u „Zelenilu“, oni su sanirali posledice na 26 lokacija, ali najviše intervencija imali su u Zemunu.

Tri ekipe našeg Opertivnog tima za hitne intervencije otklanjale su sve probleme koji su se javili u subotu – rekli su u ovom preduzeću.

– U Apatinskoj 8, palo je stablo preko ulice i oštetilo parkirani automobil. U Ugrinovačkoj i ulici Cara Dušana, stablo je palo preko saobraćajnica pa je bio zakrčen saobraćaj. U Dobrovoljačkoj je takođe drvo palo na automobil.

 

Tagovi:

Pročitajte još: