Pretraga
Close this search box.

Zemun povezan sa aerodromom „Nikola Tesla“

U susret organizaciji Svetske izložbe EXPO 2027 koja će biti održana na savremenom sajamskom prostoru od 212 hektara, južno od nacionalnog fudbalskog stadiona, koji se takođe gradi u Surčinu, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić najavio je nove kapitalne neimarske radove, među kojima je i šinska linija koja će vozom spojiti centar Beograda sa aerodromom.

U svom obraćanju predsednik Vučić najavio je otvaranje stanice Prokop za 20. oktobar, a u planu je izgradnja nove elektrificirane dvokolosečne pruge u dužini od 18 kilometara, koja će jednim svojim delom prolaziti kroz Zemun preko Altine, Zemun polja, a ispred Kamendina voz će skretati ka novom naselju Singidunum i dolaziti do aerodroma.

Deonica se dalje nastavlja prema Surčinu i novom Nacionalnom stadionu, a zatim ide ka Jakovu sve do Obrenovca. Od stanice Prokop do aerodroma u zavisnosti od broja stanica putnici će se voziti od 15 do 25 minuta, a ceo projekat biće realizovan tokom 2026. godine.

Zahvaljujući ovom projektu Zemun dobija još jedan važan saobraćajni koridor koji će ubrzati već pokrenuti privredni razvoj, posebno u delu lake industrije, uslužnih delatnosti i transporta.

Tagovi:

Pročitajte još: