ZEMUN TRADICIONALNO NA MEĐUNARODNOM SAJMU TURIZMA

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević prisustvovao je otvaranju 44. Međunarodnog sajma turizma na Beogradskom sajmu i tom prilikom je posetio štand Turističke organizacije GO Zemun. Ovu značajnu privrednu manifestaciju, koja će trajati od 23. do 26. februara pod sloganom ”Kad je odmor nije teško”, otvorio je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, a Narodna Republika Kina je partner manifestacije. Među zvanicama su bili ministri Vlade Srbije, gradonačelnik Beograda i ambasadorka Narodne Republike Kine.

Predsednik Vučić je rekao da će sve koji dođu u Srbiju dočekati dobrodošlica, te istakao da je prihod od turizma porastao na dve i po milijarde evra. ”Tokom poslednjih godina napravljeni su veliki pomaci kada je turizam u pitanju, ali i dalje postoje stvari koje mogu da budu značajno unapređenje”, rekao je Vučić.

Svoje turističke adute Zemun tradicionalno predstavlja autentičnim nastupom u Hali 4 Beogradskog sajma. Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa bogatom kulturno-istorijskom baštinom i ugostiteljskom ponudom Zemuna i šta je ono što nas očekuje u budućnosti – kontinuitet razvoja nautičkog, sportskog, gastronomskog i manifestacionog turizma.

U istoj hali predstaviće se i Turistička organizacije Srbije, Turistička organizacija Beograda, kao i mnogobrojne lokalne i regionalne turističke organizacije iz svih delova Srbije.

Posetioce sajma i ove godine u halama 1, 1A i 4 Beogradskog sajma očekuje raznovrsna turistička ponuda i veliki broj popularnih svetskih destinacija. Na sajmu svoju ponudu predstavljaju najznačajnije turističke agencije, udruženja i organizacije, hoteli, turistički centri, transportne kompanije i međunarodni tur-operatori.

Kao i do sada, paralelno sa Sajmom turizma, na Beogradskom sajmu se održava i 18. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme Horeka–Oprema, na kojem se prezentuje savremena opreme za hotelske i ugostiteljske objekte.

Radno vreme Sajma turizma i Sajma hotelsko-ugostiteljske opreme je od četvrtka, 23. februara, do subote, 25. februara, od 10 do 19 časova, a u nedelju, 26. februara, od 10 do 18 časova.

Tagovi:

Pročitajte još: