ZEMUN U SUZAMA: IN MEMORIAM: NENAD ĆIRIĆ

U subotu, 4. februara prestalo je da kuca plemenito srce Nenada Ćirića, direktora OŠ ”Branko Pešić” u Zemunu. Na komemoraciji u školi održanoj 6. februara o liku i delu Ćirića, koji je prerano otišao s ovog sveta, govorile su njegove kolege, direktori zemunskih škola, saradnici i brojni partneri na projektima, koji su doputovali iz inostranstva da se oproste od poslovnog partnera kojeg su krasile retke vrline za čoveka njegovih godina, a imao ih je tek 43.

Poštu direktoru Ćiriću odali su članovi Veća GO Zemun Ivan Morić i Dragan Matijević, naglasivši da je odlaskom ovog vrsnog pedagoga celokupna zajednica mnogo izgubila.

Uvek nasmejan, spreman da pomogne i podrži svaku ideju na dobrobit dece i obrazovanja, Ćirić je Školu za osnovno obrazovanje odraslih transformisao u prvi resursni centar u Srbiji i učinio je opštepoznatom i u zemlji i regionu.

Ostvarivao je uvek više od saradnje i unosio neizbrisiv pečat svoje plemenite prirode u svaki odnos, čime je ostavio dubok trag u našoj zemunskoj sredini, iako je u nju došao zbog studija matematike na Prirodno-matematičkom fakultetu iz Bele Palanke i u varoši pod Gardošem zasnovao dom.

Ćirićevo ogromno delo, utkano u istorijat ne samo jedne zemunske škole, već u školstvo varoši kojoj se predavao u potpunosti, ostaće i njegov testament kako naslednici treba da čuvaju i ophode se prema poverenoj zaostavštini: uzdizati je, nadograđivati i ići u korak s vremenom.

Porodici, kolektivu i celoj zajednici odlaskom Nenada Ćirića nanet je nenadoknadiv gubitak.

Slava mu i hvala na svemu.

Tagovi:

Pročitajte još: