Pretraga
Close this search box.

Zemunac Duško Basrak novi je predsednik kik-boks saveza Srbije

Nekadašnji kik-boks šampion Duško Basrak novi je predsednik Kik-boks saveza Srbije.

Na vanrednoj skupštini Saveza održanoj u Kraljevu, 29.7.2023. godine, delegati su razrešili Miodraga Jotića sa funkcije predsednika, posle njegove ostavke, a potom pristupili izboru novog čelnog čoveka srpskog kik boksa.

– Zahvalio bih se svim klubovima koji su mi dali podršku. Ovaj sport je svima nama dao mnogo i došlo je vreme da mu se odužimo. Naš kik boks nalazi se u nezavidnoj situaciji, ali ću sa svojim timom, i Upravnim odborom, pokušati da vratim i Savez i kik boks na puteve stare slave. Pokušaćemo još da ga podignemo. Prvi cilj je, naravno, da omogućimo nesmetan rad Saveza i našim najboljim takmiarima stvorimo uslove da se dobro pripreme za evropsko i svetsko prvenstvo ove godine – istakao je Basrak.

Pored izbora novog predsednika, delegati Skupštine Kik boks saveza Srbije izabrali su i Upravni odbor, u kojem su četvorica privrednika, Miloš Štoka, Dušan Linta, Aleksandar Femić i Mladen Jeremić. Predsednik Upravnog odbora, po funkciji koja mu pripada, je predsednik saveza Basrak.

Delegati su izglasali i članove Nadzornog odbora: predsednik Slaven Radonić, članovi Nikola Jančev i kik boks sudija Bojana Trajković.

Iako je prema predloženom dnevnom redu sazivača skupštine Slobodana Marinkovića bio predviđen i izbor generalnog sekretara, jer je prethodnom istekao mandat, novi predsednik je naglasio da će izbor genralnog sekretara biti urađen prema odredbama Statuta i Pravilnika saveza, a to znači da se posle raspisanog konkursa za tu funkciju, kao i zaključka konkursne komisije, može izabrati i novi generalni sekretar.

– To će biti moj prvi saradnik u radu, tako da želim da bude izabran najbolji kandidat, rekao je Duško Basrak.

Na pitanje delegata o sportskim stručnjacima koji će ubuduće voditi reprezentaciju, Basrak je odgovorio da selektora za sada neće menjati, jer nam predstoji da završimo još dva izuzetno važna takmičenja: Evropsko prvenstvo za decu, kadete i juniore u Turskoj i Svetsko prvenstvo za seniore i mastere u Albufeiri, Portugal. Takođe, tu su i Svetske borilačke igre u Rijadu u oktobru, gde imamo dva kvalifikovana takmičara u lou kiku.

 

 

Tagovi:

Pročitajte još: