Zemunac NIJE ŽELEO DA ODE U BOLNICU da dva svoja psa ne bi ostavio same

Ovu veličanstvenu trojku ste sigurno nekada, negde videli dok su šetali ulicama, hranili labudove na keju, živeli na svoj način, bili prepoznatljiv simbol Zemuna. A za vas koji se nikada niste susreli sa njima – upoznajte Đoleta, Vanju i Daru. Pročitajte priču o istinskoj ljubavi, požrtvovanosti i posvećenosti. Osetite šta zaista znači prava povezanost čoveka i psa.

Đole je čovek koji nije imao mnogo toga u životu, koji je ponekad bio na samom rubu egzistencije, koji često nije imao nijedan obrok u toku dana. Najveće bogatstvo, i nešto što mu je značilo sve na svetu i za koje je morao da obezbedi pristojan i lep život  – bili su njegovi psi, Vanja i Dara. Godinama su mudri Đole i Vanja šetali Zemunskim kejom, družili se sa labudovima, uživali u društvu. Onda im se pridružila predivna mešanka Dara sa krupnim, bistrim okama boje meda.

Ova besprekorna idila trajala je dok se Đole nije razboleo; primoravali su ga da ode u bolnicu na lečenje zbog teškog stanja u kom se našao. U tom momentu, morao je da bira, zdravlje ili psi koji su njegova jedina porodica. Odabrao je. Nije ih ostavio same. Bojao se za njihovu sudbinu. Bojao se budućnosti.

Nažalost, ovaj divni čovek ubrzo je preminuo. Izdalo ga je srce. Desilo se ono čega se najviše bojao: njegova porodica ostala je sama. Nedugo zatim, psi su odvedeni u azil. Tužni, uznemireni, utučeni, potpuno slomljeni zbog gubitka svog čoveka, posebno Vanja koji je deset godina proveo sa njim.

I kada pomislite da se priča tu završava, desi se čudo. Tako je u bajkama, zar ne? Divne devojke iz Zemuna koje su poznavale i Đoleta i njegove mile njuške, odlučile su da ispune Đoletovu najveću želju, da mu psi budu dobro. Izvukle su pse iz azila u Beogradu, i smestile ih na sigurno. Jeste bilo teško, jesu se njih dvoje teško navikli na život bez svog čoveka. Jesu prošli kroz mnoge probleme, jeste bilo mnogo tuge. Ali, i mnogo srećnih stvari se tu desilo, što se vidi na licima ovih pasa. A divna zemunska ekipa sa ogromnim ponosom i dalje brine o njima dok im traži novu, samo njihovu porodicu.

Ove godine, proslavili su Vanjin 12. i Darin 7. rođendan. Ukoliko ste zainteresovani da im ulepšate život, a i sebi, pišite Isidori za dodatne informacije.

Rekli bismo da se napokon može reći da su oni srećni psi i da je ispunjena najveća želja dobrog i dragog čoveka, jer su na sigurnom, voljeni i paženi.

Nadamo ste da ste uživali u njihovoj priči, jer moramo priznati da smo, dok smo je pisali, jedva zaustavili suze. Podelite je sa drugima, ona je svedočanstvo o istinskoj ljubavi između čoveka i psa.

Izvor: djole dog

Foto: Dusan Mandrapa

Tagovi:

Pročitajte još: