ZEMUNAC OPLJAČKAO RADNIKA MENJAČNICE, I OTEO MU RANAC S NOVCEM: Vlasniku stigla poruka da je novac u kanti za đubre FILMSKA PRIČA

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv Uroša M. (31) zbog sumnje da je u decembru 2018. godine od radnika jedne menjačnice u Zemunu oteo skoro dva miliona dinara.

Okrivljenom se na teret stavlja krivično delo razbojnišvo, za koje je ranije više puta osuđivan.

Sumnja se da je Uroš M. poznavao okolnosti u vezi sa sakupljanjem i nošenjem pazara iz menjačnice, pa je 24. decembra 2018. godine oko 8:15 časova, iz neposredne blizine osmatrao objekat i sačekao da iz njega izađe radnik P.P, koji je novac nosio u rancu.

– Pošto se radnik menjačnice uputio prema službenom putničkom automobilu, Uroš M. mu je prišao s ledja i zadao mu više udaraca pesnicom po glavi i telu, usled čega je P.P. pao na zemlju. Okrivljeni mu je potom uzeo ranac sa novcem u iznosu od 1.949.183,00 dinara i trčeći se udaljio sa lica mesta – saopšteno je iz tužilaštva.

Kako Kurir nezvanično saznaje, vlasnik menjačnice, P. J. je nakon pljačke pričao da će dati novčanu nagradu onom ko mu da informacije koje će pomoći da se otkrije ko je opljačkao njegovog radnika.

Ubrzo, nekih 15-ak dana nakon pljacke stigla mu je na mobilni telefon poruka s nepoznatog broja, u kojoj je pisalo da ga deo novca čeka kod jednog zemunskog restorana, u kanti za đubre. Na lice mesta su otišli njegova zena i kum i tamo pronasli oko 10.000 evra, odnosno 1,2 miliona dinara – otkriva izvor Kurira.

Vlasnik menjačnice je o svenu obavestio policiju. Kako saznajemo, pokušali su da dobiju broj s kog mu je stigla informacija, ali je on bio nedostupan.

– Niko se nikad nije javio za novčanu nagradu, koju je neformalno nudio

Tagovi:

Pročitajte još: