Home Društvo Zemunac vozi Bubu iz 1966. koja sija kao prvog dana

Zemunac vozi Bubu iz 1966. koja sija kao prvog dana

329
0

I dalje značajna cifra ovog narodnog automobila krstari našim ulicama, pre svega zahvaljujući Bubama pravljenim u Sarajevu. Vlasnik Bube iz 1966. godine, koja kao da je juče izašla iz salona je gospodin Đorđe. Iako poslednjih 20 godina kao arhitekta radi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Đorđe svakog leta posećuje matičnu zemlju, kao i svoj Zemun u kome smo se našli na kafi i proćaskali o njegovoj zelenoj mezimici

Posle priče o prvim Bubama koje su bile u njegovom vlasništvu, Đorđe je krajem osamdesetih godina dao oglas da prodaje tadašnju Bubu sarajku ili da je menja za stariju. „Neki su zvali da pohvale moju želju za starijom Bubom, neki da mi kažu da nisam normalan, ali niko nije pričao o predmetu samog oglasa“.

Tek negde tokom jeseni 1990. godine na isti taj zastareli oglas Đorđu se javio jedan momak iz Beograda sa Bubom iz ’66. godine. „Pripadala je njegovom ocu koji je nije preterano vozio, više vremena je provela u garaži, a i taj momak je imao neke druge planove koji uključuju friziranje Juga, te mu je novac bio preko potreban.“ Bubu je Đorđe obišao pre svega sam, ali je za konačni sud u pomoć zvao gospodina Milenka Čvorkova iz Zemuna, mehaničara koji je održavao njegov prvi automobil:

Milenko ju je detaljno pregledao, prikačio je na novi akumulator i Bum!, auto je odmah upalio. U tom Milenko otvara prozor, kaže „Plati čoveku!“ i odlazi!“. Šokirani prodavac je upitao Đorđa šta se dešava, na šta mu je novi ponosni vlasnik sa osmehom odgovorio: „Ništa, prodao si auto!“.

Svakodnevne vožnje je sredinom 1998. godine na kratko prekinula pojava korozije i rupica na karoseriji, kada je Đorđe shvatio da će to morati da sanira. Tako je krajem 1998. godine Buba rastavljena, te je proces sanacije limarije i promena boje iz sea sand u British racing green završen do februara 1999. godine, dok enterijer i sve ostalo praktično nisu dirani.

Kako je Đorđe tokom godina uspeo da sredi Bubu „na daljinu“, saznajte ovde, gde vas čeka i velika galerija fotografija.

Izvor: Autoslavia

Foto: Miloš Nikodijević

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here