Zemunac vredi 90 miliona: Fiorentina odredila astronomsko obeštećenje za Vlahovića

Pošto su pregovori o produžetku saradnje propali, klub iz Toskane želi maksimalno da profitira na prodaji najboljeg napadača koji će gotovo sigurno napustiti Firencu narednog leta

Srpski napadač Dušan Vlahović (21) vidi dalje od Firence koja mu postaje tesna, otud je i odbio produžetak saradnje sa aktuelnim klubom i već narednog leta mogao bi da bude zvezda prelaznog roka u Evropi. Ujedno i najskuplji srpski fudbaler ikad.

Fiorentina će sada gledati samo kako da što bolje zaradi na našem fudbaleru, to je sada potpuno jasno pošto su dobili negativan odgovor od Vlahovića koji želi više od onoga što mu se nudi – 4 miliona evra po sezoni i ugovor na pet godina.

Zapravo, ne želi on više novca od onoga što mu Viola daje, ali želi to od drugog kluba.

Italijanski mediji u sredu donose priču da je klub iz Toskane, pošto je postalo jasno da od produžetka saradnje sa Srbinom nema ništa, odredio obeštećenje za bivšeg napadača Partizana od čak 90 miliona evra.

Toliko će klub koji bude želeo da ima Vlahovića u svojim redovima morati da plati Fiorentini. Taj iznos ne može da plati bilo ko. Englezi su prva asocijacija na svaki veliki transfer koji se dešava u evropskom fudbalu.

Italijanski mediji čak navode, u procentima, koliko koji klub ima šanse da dovede Vlahovića, pa tako Mančester siti potenciraju kao prvog favorita sa 40 procenata šansi da dobije potpis Srbina, Totenhemu se daju nešto manje šanse – 30 procenata, dok Juventus stoji u redu kao treći sa 20 posto šansi da angažuje Srbina, a Inter je iza sa 10 posto

Ko god dobio Srbina može računati na gol-mašinu i napadača za budućnost, pouzdanog golgetera, a jasno je i da će Fiorentina sebi obezbediti novac kojem teško da su se nadali kada su 2018. kupili Vlahovićča od Partizana za „siću“ od 1.5 miliona evra.

(Telegraf.rs)

Foto: dusan vlahovic instagram

Tagovi:

Pročitajte još: