ZEMUNCI, GSP poseduje nove uređaje: Evo čemu služe

Zemunci koji koriste gradski prevoz poslednjih dana je zbunio novi aparat koji se nalazi u blizini vozača, na prvim vratima pri ulasku u vozilo. Mnogi su pomislili da su se u vozila javnog gradskog prevoza vratili validatori, ali to ovde nije slučaj. Validatori su prošlost, a ono što je novo, to je mogućnost plaćana karte platnom karticom. Ovi uređaji upravo za to i služe.

Iz Grada Beograda rekli su da je u toku postavljanje uređaja za plaćanje karata za korišćenje javnog prevoza putem platnih kartica, te da je do sada postavljeno više od 400.

Plan je, kako navode, u narednom periodu bude postavljeno 1.000 ovih uređaja na najfrekventnijim linijama javnog prevoza. Plan je, dodaju, da aparati za plaćanje putem platnih kartica budu postavljeni u svim vozilima javnog prevoza u Beogradu.

Kupovina bilo kojom karticom, nema nikakvog kontakta sa vozačem

Svrha uređaja je, kako su pojasnili iz Grada, kupovina karata u vozilima javnog prevoz bilo kojom platnom karticom.

Naglasili su i da putnici neće imati nikakav kontakt sa vozačem, a da su uređaji postavljeni iza ili pored njega, u zavisnosti od tipa vozila.

Korišćenje aparata je jednostavno – putnici na uređaju biraju željenu kartu i zonu, a po izvršenom plaćanju karticom dobijaju papirnu kartu koju otcepljuju. Važno je napomenuti, da se kartica prinosi na označeni narandžasti deo uređaja, a ne na displej.

Prilagođeni i strancima

Uređaji su prilagođeni i turistima, jer na njima postoji opcija da se prebaci na engleski jezik, kako bi i stranci mogli da kupe kartu u prevozu.

Kako radi plaćanje vožnje kreditnom karticom, u pet koraka:

1. Na displeju odaberete kartu koju želite

2. Za plaćanje platnom karticom pritisnite plavi krug ispod kojeg piše POS

3. Na narandžasti deo uređaja prislonite platnu karticu

4. Nakon što ste uspešno platili, vaša karta će biti odštampana

5. Otcepite papirni deo koji izađe iz uređaja, to je vaša karta. Čuvajte je u slučaju kontrole

Tagovi:

Pročitajte još: