ZEMUNCI NIŽU USPEHE U ŠKOLSKOM SPORTU

Takmičenja u svim sportskim disciplinama u sklopu projekta ”Školski sport” koji sprovodi Omladinski sportski savez Zemuna pod pokroviteljstvom Gradske opštine Zemun nastavljaju da ovde masovnije u odnosu na sve druge gradske opštine privlače i angažuju učenike osnovnih i srednjih škola. Iz toga se, neminovno, stvara i rezultat i osnova za profesionalne, vrhunske sportske rezultate.

Na nedavno završenom takmičenju u košarci muška ekipa OŠ ”Svetozar Miletić” osvojila je bronzu na republičkom takmičenju. U ”sezoni” rukometa, završena su opštinska takmičenja u kategorijama 5. i 6, i 7. i 8. razreda u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Devojčice 5. i 6. razreda osvojile su opštinski turnir u dresovima osnovnih škola ”Sonja Marinković”, ”Mihajlo Pupin” i ”Stanko Marić”, dok je za najbolju igračicu proglašena Maja Mihajlović.

U konkurenciji dečaka najuspešnija je ponovo bila ekipa OŠ ”Sonja Marinković”, ”Stanko Marić” i ”Branko Radičević”, a rukometaš turnira je Nikola Mihajlović.

U starijoj kategoriji 7. i 8. razreda, najuspešnije su bile devojčice iz OŠ ”Petar Kočić”, u čijem timu je i najbolja rukometašica Isidora Bajić, potom ”Majka Jugovića” i ”Stanko Marić”.

Dečaci iz OŠ ”Mihajlo Pupin” osvojili su opštinski trofej i plasman u viši rang takmičenja, za drugo mesto izborila se ekipa OŠ ”Majka Jugovića”, a treće ”Stanko Marić”. Za najboljeg igrača opštinskog turnira proglašen je Jovan Mrkić iz pobedničkog tima OŠ ”Mihajlo Pupin”.

Zemunski pobednik u muškoj konkurenciji je u krajnje napetom finalu i to na penale, ”za dlaku” izgubio zlato i na gradskom takmičenju je ekipa OŠ ”Mihajlo Pupin” osvojila titulu vicešampiona.

Tagovi:

Pročitajte još: