Pretraga
Close this search box.

Zemunci obaveštenje: Radno vreme zanatskih i trgovinskih objekata za vreme prvomajskih i vaskršnjih praznika

Prema odredbama Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine na teritoriji grada Beograda kojom se uređuje radno vreme trgovinskih formata i zanatskih objekata u vreme prvomajskih i vaskršnjih praznika 2024. godine, privredni subjekti koji obavljaju zanatsku i trgovinsku delatnost na teritoriji grada Beograda rade prema sledećem rasporedu:

– za vreme prvomajskih praznika: u utorak, 30. aprila, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 18 sati; u sredu, 1. maja, dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni; u četvrtak, 2. maja, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati;

– za vreme vaskršnjih praznika: u petak, 3. maja (Veliki petak), dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i dr) moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati; u subotu, 4. maja, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati; u nedelju, 5. maja (Vaskrs), dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni; u ponedeljak, 6. maja (drugi dan Vaskrsa), dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati.

U dane prvomajskih i vaskršnjih praznika, nespecijalizovani trgovinski formati u kojima se obavlja trgovina na malo, pretežno neprehrambenog asortimana, kao i posebni trgovinski formati mogu biti zatvoreni.

Benzinske stanice tokom ovih praznika na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda rade 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.

Dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost, dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena, istaknu na vidnom mestu objekta najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika.

Svi trgovinski i zanatski objekti u dane prvomajskih i vaskršnjih praznika mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u saopštenju Sekretarijata za privredu.

 

Tagovi:

Pročitajte još: