ZEMUNCI OSVAJAJU OPASNU PLANINU AMA DABLAM

Predsednik GO Zemun Gavrilo Kovačević priredio je 13. oktobra prijem u svom kabinetu za vrhunskog sportistu Ranka Jašovića, koji će uskoro sa svojom ekspedicijom pokušati da osvoji jednu od najlepših himalajskih planina Ama Dablam, nadmorske visine 6850 metara.

Jašović je poznati zemunski karatista, koji je osvajač više medalja na međunarodnim i domaćim takmičenjima. Ljubav prema sportu nastavlja bavljenjem alpinizmom kao član PK ”Extreme summit time” i Planinarskog Saveza Srbije. Bio je učesnik više planinarskih ekspedicija, poput, osvajanja Mon Blana, Elbrusa, Akonkagve…

Tokom prijema predsednik Gavrilo Kovačević je istakao da je Opština pomogla ovaj veliki planinarski poduhvat, a u cilju promovisanja Zemuna i ekstremnih sportova.

”Opštini Zemun je čast da pomogne i nagradi svakog sportistu čiji rezultati ukazuju na to da će i dalje nizati uspehe. Sportski uspesi Ranka Jašovića, dovoljan su garant da će se i zastava Zemuna zavijoriti na tom visokom vrhu Himalaja”, rekao je Kovačević.

Ekspedicija koja broji pet članova, među kojima je i još jedan Zemunac Aleksandar Milosavljević, kreće na dug i neizvestan put 14. oktobra, a predviđeno je da planinarenje traje mesec dana.

Tagovi:

Pročitajte još: