Zemunci rok za plaćanje poreza ističe sutra

Rok za plaćanje druge rate poreza na imovinu fizičkih lica za ovu godinu dospeva na naplatu 15. maja, a ukoliko se ova obaveza ne plati na vreme, može papreno da košta svaki dan kašnjenja.

Mnoge lokalne samouprave po Srbiji podigle su iznose poreza na imovinu za ovu godinu. Ono što je ostalo isto jeste da se ne prašta ni neplaćanje ni kašnjenje.

Druga rata poreza na imovinu fizičkih lica za ovu godinu dospeva na naplatu 15. maja. Porez se plaća u četiri rate: prva do 14. februara, druga do 15. maja, treća do 14. avgusta i četvrta rata se plaća do 14. novembra, što je isto kao i ranijih godina.

Opravdanje za kašnjenje neće biti ni za one obveznike koji još uvek nisu dobili rešenje od lokalnih samouprava jer je tako zakonom regulisano.

NBS: Moguće i bez provizije

Iz NBS ističu da se sa Dina karticom, na šalterima Uprave za trezor, bez provizije može platiti i porez na imovinu i porez na dohodak građana, te na promet motornih vozila, dohodak građana na prihod od poljoprivrede i šumarstva kao i doprinosi za obavezno socijalno osiguranje poljoprivrednika.

Na šalterima Uprave za trezor dina karticom se mogu, uz niske provizije, platiti računi za struju, računi javnih preduzeća „Infostan tehnologije“ i „Informatika“ Novi Sad, Telekom i slično.

Porez na imovinu fizičkih lica može se platiti i skeniranjem NBS IPS QR koda na rešenjima na kojima je pripremljen ovaj kod, korišćenjem mobilne aplikacije banke u kojoj obveznici imaju račun.

Veći porezi na imovinu po celoj Srbiji. Gradovi već imaju računicu, novi ceh ide i do 20 odsto, negde i bez poskupljenja.

Tagovi:

Pročitajte još: