Zemunci uhapšeni sa dva kilograma kokaina, ručnom bombom i „brdo“ para: Zanemeli na saslušanju

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas su saslušani N. T. (40) i M. S. (37) iz Zemuna, kod kojih je pre dva dana pronađeno i zaplenjeno oko 2 kilograma kokaina, ručna bomba i kao i veća količina novca.

Osumnjičeni su se na saslušanju branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da u ovoj fazi postupka ne iznose odbranu. Tužilaštvo je nakon saslušanja predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da im odredi pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.

Osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Ručna bomba, koja je pronadjena u kod N.T. data je na veštačenje. Podsećamo da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu i Interventnom jedinicom 92, pretresom više stanova i automobila na teritoriji Zemuna koje su koristili osumnjičeni pronašla 1,92 kilograma kolaina, 24 grama kanabisa, tri vagice za precizno merenje, 4.000 evra i 35.000 dinara, kao i predmete za pakovanje narkotika.

Tagovi:

Pročitajte još: