Zemunci uzeli medalje u atletici

Sa međuokružnog takmičenja u atletici, koje je održano 11. maja u Sremskoj Mitrovici, zemunski osnovci su se vratili kao pobednici u više disciplina.

Olga Stanković osvojila je 1. mesto u trci na 600 metara, zlato u bacanju kugle je pripalo Luki Tomiću, a u trci na 300 metara najbrža je bila Andrea Prvanović.

Šampionska titula međuokružnog takmičenja za skok u dalj završila je u rukama Jovane Milošević. U istoj disciplini drugo mesto je osvojila Nikolina Novaković, dok je u kategoriji osnovaca viših razreda trijumfovala Ljiljana Aničić.

U kategoriji dečaka Damjan Jelić se vratio u Zemun sa srebrom u skoku uvis.

Izvanredni rezultati ostvareni na međuokružnom takmičenju kvalifikuju zemunske atletičare za republički nivo.

Utorak, 11. maj, bio je dobar dan i za žensku ekipu škole ”Majka Jugovića”, koja je osvojila prvo mesto u opštinskom takmičenju u odbojci za osnovce viših razreda.

Boje Zemuna na predstojećem gradskom takmičenju u odbojci za srednjoškolce braniće ženska i muška ekipa Pravno-birotehničke škole ”Dimitrije Davidović”.

Zasluge za organizaciju timova zemunskih osnovnih i srednjih škola, kao i osnovaca atletičara, pripadaju Omladinskom sportskom savezu Zemuna, dok su nadmetanja deo projekta Školski sport koji sufinansira Gradska opština Zemun.

Tagovi:

Pročitajte još: