Zemuncu (28) nađen eksploziv u rancu

Novosadska policija blokirala je danas oko 17 časova deo Ulice Ilije Birčanina zbog sumnje da je u zgradi u kojoj živi bivši policajac Dalibor Bogdanović Boća postavljena eksplozivna naprava, a jedna osoba je privedena, navodi Blic. Kako se saznaje, uhapšen je Đ. M. (28) iz Zemuna, njemu je pronađen eksploziv u rancu.

Na licu mesta i dalje se nalaze policijske snage koje obavljaju uviđaj kao i kontradiverziona jedinica MUP-a i forenzika.

Nezvanično se saznaje da je osoba koja je privedena, a za koju se sumnja da je nosila eksplozivnu napravu pobegla iz ulaza u kome živi Bogdanović, koji je već treći put na meti bombaša.

Podsetimo, Bogdanoviću je 2019. godine na istoj adresi podmetnut eksploziv ispod sedišta njegovog džipa koji je aktiviran daljinski u momentu kada je izlazio iz kola. On je tada teško povređen i zbog zadobijenih povreda amputiran mu je deo leve noge.

Policija je 15. januara ove godine na biciklu u ulazu u Bogdanovićevu zgradu pronašla mobilni telefon oblepljen izolir trakom, iz kog su virile žice, a koji je verovatno trebalo da posluži za aktiviranje eksplozivne naprave. Tada su uzeti i snimci kamera sa videonadzora kako bi se utvrdilo kada je telefon zalepljen za bicikl i ko ga je uneo u zgradu. To je bio drugi put u toku od par dana da je u Bogdanovićevoj zgradi pronađen ovakav predmet

Telegraf

Tagovi:

Pročitajte još: