Zemunka na Olimpijskim igrama u Tokiju

Čast da boje nacionalne zastave brani na Letnjim olimpijskim igrama u Tokiju pripala je i našoj Batajničanki – odbojkašici Jeleni Blagojević.

Prve odbojkaške korake napravila je u Jedinstvu iz Brčkog, a zatim je 2001. prešla u Mladost iz Zemuna, a kada se ova ekipa fuzionisala sa Vizurom postala je član novog kluba. Za Crvenu zvezdu igrala je 2007. godine sa kojom je osvojila dva prvenstva i dva kupa Srbije. U Italiji je igrala za Urbino i Volej Bergamo da bi prešla u turski tim Trabzon Idmanogadži u sezoni 2015/16. sa kojim je stigla do finala Kupa izazivača gde je proglašena za najkorisnijeg igrača.  U sezoni 2016/17. igrala je za poljski tim Hemik Police sa kojim je osvojila prvenstvo i kup Poljske. Trenutno igra za Rešov, takođe u Poljskoj.

Za reprezentaciju Srbije debitovala je 2012. godine, a pre toga igrala je odbojku na pesku. Sa reprezentacijom je osvojila bronzanu medalju u Evropskoj ligi i bila je član tima na Olimpijskim igrama u Londonu. Igrala je na poziciji libera u reprezentaciji sa kojom je 2017. godine osvojila bronzu u Gran priju i zlato na Evropskom prvenstvu.

U istoriji sporta ostaće upamćena po najboljem potezu ikada viđenom na odbojkaškom terenu, kada je 2014. godine u meču između Fopapedretija iz Bergama protiv Pomi Kazalmađorea u okviru drugog kola italijanskog šampionata loptu preko mreže uputila petom i osvojila poen.

Zlatna dama srpske odbojke svojim sjajnim nastupima i povratkom sa medaljama oko vrata sa gotovo svih takmičenja budi nadu da će i u Tokiju na njenim grudima zasijati najsjajnije odličje.

Izvor: zemun.rs

Foto: vikipedija

Tagovi:

Pročitajte još: