„ZEMUNSKA GRUPA“ OSTAJE IZA REŠETAKA: Policija ih snimala dronovima, pronađeno preko dva kilograma droge

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu, na predlog tužilaštva odredio je pritvor do 30 dana Vojinu L. i ostalim osumnjičenima za proizvodnju i stavljanje u promet preko dva kilogama heroina koji je kod njih zaplenjen. Kako Kurir saznaje, samo je Pavle S., koji je poslednji uhapšen i sumnjiči se da je čuvao novac Vojinu L., pušten u kućni pritvor.

– Pritvor je određen Vojinu L, Miletu Z., Albrtu I. i Senadu I., dok je Pavlu S. određena mera napuštanja stana uz elektronski nadzor – potvrdio je izvor Kurira.

Branilac Vojina L. i Pavla S., advokat Nemanja Govedarica potvrdio je za Kurir da je Više javno tužilaštvo donelo naredbu o sprovođenju istrage kao i da je Vojinu L. pritovr određen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela.

On se branio ćutanjem, dok je Palve S., kom je određena mera zabrane napuštanja stana negirao izvršenje krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret – potvrdio je Govedarica i dodao da istraga i izvođenje dokaza tek predstoje.

Podsetimo, osumnjičenima je stavljeno na teret da su periodu od decembra 2021. godine do 19.04.2022. godine, na području Beograda, po prethodnom dogovoru, neovlašćeno prodavali supstance koje su proglašene za opojne droge i to opojnu drogu heroin, ukupne neto mase 999,41 gram, kao i opojnu drogu heroin u smeši sa kofeinom i paracetamolom, ukupne neto mase 1.091,45 grama i opojnu drogu amfetamin, ukupne neto mase 982,72 grama, kao i 1.059,29 grama smeše kofeina i paracetamola, koja služi za uvećanje mase opojne droge heroin, saopštilo je tužilaštvo.

Osumnjičeni su uhapšeni u utorak u spektakularnoj akciji policije u Zemunu, a otkriveno je da je tokom prikupljanja dokaza protiv ove grupe prvi put upotrebljen i dron za snimanje iz vazduha.

Istraga tek predstoji i tokom nje potrebno je da se izvrše sva veštačenja, u praksi se kod ovakvih predmeta rade veštačenja mobilnih telefona, prikupljaju se transkripti, ukoliko je postojala naredba za prikupljanje takvih dokaza, vršiće se uvid u snimke ukoliko je postojala naredba da se ta vrsta dokaza prikuplja u toku predistražnog postupka – kaže Govedarica i dodaje da će se, „ukoliko tužilaštvo podigne optužnicu tek u fazi glavnog pretresa i posle izvođenja svih dokaza utvrditi da li je neko kriv ili ne“.

Tagovi:

Pročitajte još: