ZEMUNSKA PREDŠKOLSKA USTANOVA BAZA ZA ”GODINE UZLETA”

Izuzetno organizovani i posvećeni vaspitanju i obrazovanju najmlađih korisnika, uprava, stručni timovi i kolektiv zemunske Predškolske ustanove ”Dr Sima Milošević” pokazali su izvanredne rezultate u radu, koji su i nagrađeni značajnim posetama i šansama za dalji razvoj i napredovanje.

Na predlog ministra prosvete u martu 2020. godine Zemunsku predškolsku ustanovu obišla je delegacija koju je predvodila ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i ambasador Evropske unije u Srbiji Sem Fabricio, koji su tom prilikom visoko ocenili i pohvalili rad ove vaspitno-obrazovne institucije.

PU ”Dr Sima Milošević” je po sprovedenom konkursu za upis u 2021/2022. godinu u 32 objekta pri Ustanovi i šest koja rade pri zemunskim osnovnim školama upisala 4919 mališana u 74 jaslene, 153 celodnevne vrtićke grupe i 20 pripremnoškolskih grupa na četiri sata dnevno, pri čemu je za još 303 deteta obezbeđen boravak u privatnim vrtićima, uz subvenciju većeg dela troškova od strane Gradskog sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu.

Međutim, ono na šta su uprava i zaposleni posebno ponosni je svojevrsna nagrada za višegodišnje neumorno zalaganje za kadrovskim stručnim usavršavanjem i obrazovanjem, a što je rezultiralo izborom PU ”Dr Sima Milošević” za probnu realizaciju Novih osnova programa ”Godine uzleta” u  predškolskom objektu ”Zemunski biser”. Naime, i UNICEF i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i autori Novih osnova programa sa katedre za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Beogradu jednoglasno su upravo Zemunsku predškolsku ustanovu preporučili i izabrali za stručnu i obrazovnu bazu za edukaciju svih zaposlenih vaspitača i praktični rad po novom programu. Direktorka PU ”Dr Sima Milošević” Jasmina Stanojković- Bouali  posebno je ponosna na činjenicu da je pet zaposlenih iz ove ustanove izabrano za trenere u obuci za implementaciju Novih osnova programa u predškolskom vaspitanju i obrazovanju.

Ovakav izbor autora Programa i nadležnih za reformu vaspitno-obrazovnog procesa u predškolskim ustanovama Srbije priznanje je za predan i svestran, posvećen rad vaspitača u Zemunu u godini jubileja. Naime, PU ”Dr Sima Milošević” počela je sa radom daleke 1931, pre devet decenija, i prvim životnim koracima naučila i za školovanje pripremila generacije i generacije zemunskih mališana.

Tagovi:

Pročitajte još: