„Zemunska promenada“: Tamburice na Svetski dan muzike

Zemunski tamburaški orkestar se predstavio publici koncertom ”Zvuci tambure” sa prepoznatljivim repertoarom u originalnim aranžmanima na Letnjoj sceni Gardoš u okviru nove stalne opštinske manifestacije u oblasti kulture pod nazivom ”Zemunske promenade”.

Ljubitelji ove vrste muzike napunili su gledalište gardoške scene, a dobro uvežban orkestar se potrudio da sa svojim gostima pevačicama Vesnom Dimić i Biljanom Petković, pevačem Mirkom Rosićem Pagijem, glumcem Branislavom Tomaševićem i kantautorom Milanom Ignjatovićem Rarijem publici podari najlepše bisere klasike, starogradske i tamburaške muzike.

Predsednik Skupštine Gradske opštine Zemun Miroslav Gajić, tom prilikom istakao je, da Opština izdvajajući sredstva za ovakve događaje, želi da nastavi u maniru dobrog duha druženja koji su Zemunci negovali sa kraja 19. veka, sa pevačkim društvima i pozorišnim družinama, predstavama i kermesima, dobrotvornim zabavama po kojima je Zemun bio prepoznatljiv.

Cilj ove manifestacije Gradske opštine Zemun, koja se ovoga puta po prvi put održala pod otvorenim nebom je očuvanje muzičkog nasleđa Zemuna, negovanje starih vrednosti i pružanje savremene ponude kvalitetnog muzičkog života u Zemunu, kroz koncerte tamburaške i klasične muzike tokom kalendarske godine. Zemunske muzičke svečanosti u različitim formama deo su kulturnog nasleđa od 1961. godine.

Koncert je održan pod pokroviteljstvom Gradska opština Zemun, a u organizaciji Kluba matične kulture koji su na ovaj način obeležili i Svetski dan muzike.

Tagovi:

Pročitajte još: