Zemunski kamerni orkestar oduševio publiku

Pod pokroviteljstvom Gradske opštine Zemun, a u okviru desete stalne manifestacije u oblasti kulture ”Zemunske promenade”, Zemunski kamerni orkestar pod dirigentskom palicom Đorđa Stankovića 1. septembra održao je na Letnjoj sceni Gardoš koncert ”Muzika pod zvezdama”.

Gardoška scena je bila premala da primi sve koji su bili zainteresovani da uživaju u melodijama popularne klasične i filmske muzike.

Idejni tvorac i rukovodilac orkestra Ružica Velimirović, publici je predstavila stvaralaštvo ovog orkestra koji nastupa na mnogim scenama i zahvalila se Opštini, a posebno predsedniku Skupštine Gradske opštine Zemun Miroslavu Gajiću na podršci u radu orkestra.

Cilj manifestacije je očuvanje muzičkog nasleđa Zemuna, negovanje prošlosti i pružanje savremene ponude kvalitetnog muzičkog života, kroz koncerte klasične i tamburaške muzike. Zemunske muzičke svečanosti u različitim formama deo su kulturnog nasleđa od 1961. godine.

Organizator ”Zemunskih promenada” je Klub matične kulture Zemuna sa Turističkim društvom ”Zemun” i Klubom poštovalaca vremena ”Mah”.

 

 

Tagovi:

Pročitajte još: