Zemunski Madlenianum svečano proslavio 25 godina postojanja

Godine 1999. 26. januara Madlenianum, tadašnja Kamerna Opera, imao je svoju prvu premijeru, operu „Tajni brak“

Opera i teatar Madlenianum u Zemunu  je svečano obeležio jubilej od 25 godina postojanja izvodjenjem svoje za sada poslednje dramske predstave „Godišnjica“ na Velikoj sceni. Na prvom spratu ove ustanove kulture “Bell Etage“ dodeljene su zahvalnice i priznanja istaknutim radnicima koji su tu od osnivanja i onima koji su obeležili svoje jubileje od 10, 15 i 20 godina u Madlenianumu, piše Tanjug. Pre tačno 25 godina, 26. januara 1999. godine Madlenianum, tadašnja Kamerna Opera, imao je svoju prvu premijeru, operu „Tajni brak“ kompozitora Domenika Čimaroze.

Od tada ovo privatno zemunsko pozorište u vlasništvu Madlene i Filipa Ceptera, postepeno je preraslo u Operu i teatar i na svom repertoaru su ostvarili sve vrste žanrova, od opera za decu, monodrama, baleta, opereta, do velikih mjuzikala kao što su „Jadnici“, „Rebeka“, „Ljubav i moda“ i drugih projekata.

Sledeći tradiciju da svakog 26. januara odigraju svoju poslednju premijeru, ovog puta je to romantična komedija „Godišnjica“ savremene autorke Rebeke Vilhajt u režiji Petra Jovanovića.

U pitanju je vesela i gorka komedija o bračnim zavetima, očekivanjima i dostignućima, u dva vremenska perioda, pre venčanja likova i 25 godina kasnije.

Do kraja ove sezone publiku u Zemunu očekuju premijere mjuzikla „The Company“ u režiji Nebojše Bradića i američke klasik drame „Staklena menažerija“ Tenesija Vilijamsa, u postavci Ivane Vujić.

Premijere oba projekta planirane su da se realizuju u martu.

 

Tagovi:

Pročitajte još: