ZEMUNSKI POLJOPRIVREDNICI NA 16. ETNO SAJMU HRANE I PIĆA

Gradska opština Zemun je i ove godine učestvovala na 16. Etno sajmu hrane i pića. Manifestacija afirmiše tradicionalne proizvode kao prvorazredne tržišne i izvozne artikle, koji treba da postanu i nezaobilazni element turističke ponude.

Na izložbenom prostoru Grada Beograda bili su predstavljeni eminentni poljoprivredni proizvođači sa teritorije grada Beograda. Brojnim prezentacijama i različitim edukativnim predavanjima cilj je bio da se promoviše i unapredi poljoprivredna proizvodnja i razmene iskustva.

Iz zemunskih poljoprivrednih gazdinstava svoje proizvode su izlagali Zorica Zlatić iz Ugrinovaca, Ivan Đorđević i pčelar Stefan Antunović.

Specijalnu nagradu u robnoj grupi proizvoda od mleka u podgrupi beli sirevi dobilo je poljoprivredno gazdinstvo Zorice Zlatić iz Ugrinovaca za sremski sir. Izlagače na štandu je obišao i gradski sekretar Sekretarijata za poljoprivredu Savo Pavičić.

Sajam predstavlja jednu od najvećih smotri prehrambenih proizvoda namenjenih tržištu, pripremljenih po tradicionalnim receptima na tradicionalan način.

Tagovi:

Pročitajte još: