ZEMUNSKI POLUMARATON održava se septembru

Uz polumaraton biće organizovane i trka na sedam kilometara, kao i „Trka budućih šampiona”

Zemunski polumaraton drugi put će biti održan 10. septembra. Cilj organizatora sportskog udruženja „Taurunum raners” je da se atletika omasovi i približi svim stanovnicima Zemuna i ostalih beogradskih opština, a naročito najmlađima od 7 do 14 godina. Zato će opet pored glavne trke (21,1 km), u programu biti još dve. Za seniore, kao i prošle godine, trka „Zemunska sedmica“ (7 km), a za osnovce, sada već tradicionalno, „Trka budućih šampiona” u kojoj će se najmlađi nadmetati, u zavisnosti od uzrasta, na deonicama od 200, 400 i 600 metara, a na kojoj je učešće potpuno besplatno.

Manifestacija će imati humanitarni karakter, jer će kao i prethodne godine biti organizovano prikupljanje novčanih sredstava i garderobe za obolele mališane i za najugroženije sugrađane, kao i akcija prikupljanja plastičnih čepova „Čep za hendikep”.

„Taurunum raners” organizuje polumaraton uz podršku Gradske opštine Zemun i Turističke organizacije Beograda. Registracije za učešće na nekoj od seniorskih trka otvorene su još samo nekoliko dana, tačnije do 24. avgusta u 23.59 časova.

Tagovi:

Pročitajte još: