Zemunski ragbisti igrali za pomoć nastradalim na Baniji

Ragbi veterani iz cele Srbije okupili su se u nedelju u Starčevu kako bi odigrali humanitarnu utakmicu za pomoć oštećenima u seriji zemljotresa koji su pogodili Hrvatsku Uprkos teškim uslovima i prvom snegu u 2021. godini, veterani nisu odustali. Stigli su ragbisti iz Niša, Vršca, Beograda, Pančeva, Zemuna i Starčeva, dok su želeli i oni iz susednih zemalja, ali zbog pandemije korona virusa nisu mogli da prisustvuju.

Skupljala se pomoć za građane Siska, Petrinje i Gline, sve na inicijativu Nikole Mudrića veterana tima „Matori zmajevi“, kao i ragbi kluba Borac iz Starčeva koji je predložio humanitarni meč. Nije ovo prvi put da su veterani RK Borac pomagali građanima. Tako je bilo i posle poplava u Obrenovcu…

Pomagali su i teško bolesnom Amiru Haliloviću iz Zenice. Ovo je svojevrstan nastavak humanitarnog rada ovih divnih ljudi. Naša želja je da se mi okupljamo i družimo sa svim sportskim prijateljima, ali se pravi prijatelji pokazuju kad je muka, pa tako i sad kad je potrebno pomoći ljudima nastradalim u zemljotresu“, kazao je Marko Sekulović iz RK Borac.

Incijator čitave ideje Nikola Mudrinić je dodao da je ponosan na ljude koji su došli na utakmicu samo kako bi uplatili prilog, dok Goran Filipović iz Niša dodaje da će nova druženja biti već na proleće. Čitav događaj imao je odjeka i u Hrvatskoj, skoro da nema internet portala u komšiliku da se nije bavio potezom srpkih ragbista.

Izvor: novosti

Tagovi:

Pročitajte još: