Zemunsko udruženje penzionera – kultno mesto za seniore

Udruženje penzionera opštine Zemun osnovano je pre 77 godina. Reč je o asocijaciji u kojoj stariji Zemunci, ali i seniori iz drugih delova Beograda mogu da se uključe u njene brojne aktivnosti. U Beogradskoj ulici, broj 13 u Zemunu, penzioneri mogu da dobiju savet i pomoć, ali i da prisustvuju večerima poezije i drugim kulturnim događajima. Zemunsko udruženje penzionera je postalo kultno mesto za starije sugrađane. O rezultatima i planovima ćemo razgovarati sa predsednicom ovog udruženja Biljanom Kordić.

U rubrici radio-portret ćemo predstaviti Zoricu Leskovac, članicu penzionerskog Dnevnog centra i kluba Vračar. Zorica godine ne broji, redovno dolazi na tai-či vežbe i učestvuje na seniorskim igrankama od kojih su joj karaoke najomiljenije. Kaže da je fizička aktivnost najbolji saveznik njenom zdravlju i vedrom duhu.

Minute za kulturu rezervisali smo za „Milanove dane“ u selu Gorobilje, i u Požegi, a u čast prerano preminulom slikaru Milanu Tucović. Priređene su brojne kulturno-umetničke izložbe i radionice kao deo sećanja na opus velikog umetnika o kojem je govorila njegova ćerka, umetnica Jovana Tucović.

Urednik i voditelj je Marina Stojadinović.

Muzički urednik Dragan Dimić.

 

 

 

 

 

 

Tagovi:

Pročitajte još: