ŽESTOKA TUČA U AUTOBUSU U ZEMUNU: Putnik snimao vozača dok koristi telefon, ovaj ga udario vratima

Negovan Trajković je u utorak, 11. maja, oko 15 sati sa šestogodišnjim detetom putovao autobusom koji saobraća na liniji 81. Autobus je bio pun. Nakon kraćeg vremena primetio je, kako kaže, da vozač naglo koči i kada je došao do njegove kabine video je da “radi ono što ne sme da radi ni vozač u automobilu, a kamoli oni koji su zaduženi za bezbednost na desetine putnika”.

Sa detetom sam u Zemunu na stajalištu Filipa Višnjića ušao u autobus. U nekom momentu sam osetio da vozač naglo koči. Kada sam malo bolje obratio pažnju na njega, video sam da on sve vreme gleda u mobilni i vozi pun autobus. Nakon što sam ugledao taj meni neverovatan prizor, pokucao sam na vrata vozačke kabine dok je stajao na stanici, jer sam samo tada mogao da iskoristim momenat i ostavim dete da sedi samo. Na moje reči da je autobus pun ljudi, da ima i dece i da skloni telefon, rekao mi je da me ništa ne čuje – priča Negovan za “Telegraf”.

Pošto je vozač, kako kaže, više od pet stajališta konstantno gledao u mobilni, drugi put je prišao kako bi ga fotografisao ga i snimio, na šta je vozač žustro reagovao.

– Udario me je vratima kabine, verovatno da bi mi izbio telefon iz ruke. Zaustavio je autobus između stajališta i rekao da izađem iz vozila jer ga ometam u radu, ili će zvati policiju. Iz Sekreterijata za javni prevoz su mi rekli da je zbog takvog vozača ja trebalo da zovem policiju, ali s obzirom na to da mi se dete od šest godina uplašilo, izašao sam i nastavio peške. Napao me je jer je video da snimam, što svakako ne bih radio da je na moje prvo obraćanje sklonio telefon. Ali nije. Nastavio je da gleda u njega kao kad se čovek kod kuće zavali u fotelju, pa sa obe ruke drži telefon. To je izazvalo revolt sa moje strane, jer sam shvatio da on to radi namerno i svesno. Zbog toga sam odlučio da sve dokumentujem – dodaje.

Pošto je vozač, kako kaže, više od pet stajališta konstantno gledao u mobilni, drugi put je prišao kako bi ga fotografisao ga i snimio, na šta je vozač žustro reagovao.

Negovan kaže da svi ponekad, kad im stigne poruka, brzinski pogledaju u telefon dok voze. Iako to ne bi trebalo da rade, takvu situaciju bi, kako objašnjava, ipak mogao da razume. Međutim, ovaj vozač je 20 minuta, koliko je Negovan proveo u autobusu, konstantno gledao u telefon i volanom upravljao laktovima.

– Jedna starija gospođa iz autobusa mi je rekla da taj vozač to stalno radi. Kao pojedinac se pitam kome čovek da se obrati u ovakvoj situaciji i pitam se da li znamo ko nam sve vozi decu – zaključuje Negovan.

Prosleđena pritužba

Njemu su iz Sekretarijata za javni prevoz javili da su po njegovoj pritužbi na rad vozača sa linije 81 odmah reagovali i pritužbu prosledili odgovarajućem prevozniku sa zahtevom da ispita sve navode, kao i da se vozač izjasni o navedenim okolnostima.

“Takođe, zahtevano je da se, ukoliko se utvrdi nepravilnost u radu, u skladu sa poslovnom politikom preduzeća izrekne odgovarajuća mera”, navedeno je u odgovoru Sekretarijata.

Oni su ga takođe pozvali da prijavu uputi i saobraćajnoj policiji “iz razloga što vozač postupa suprotno Zakonu o bezbednosti saobraćaja”.

Prevoznik da reaguje

Iz Konzorcijuma privatnih prevoznika potvrdili su nam da se radi o vozilu preduzeća koje je član Konzorcijuma.

– Korišćenje mobilnih telefona je zabranjeno. Vozači su to i potpisali. Mi ćemo insistirati na tome da se ovaj vozač zbog svog ponašanja prema putniku i korišćenja mobilnog telefona adekvatno kazni u najkraćem roku – kazali su nam.

(Telegraf.rs)

Tagovi:

Pročitajte još: