„Živko još nije umro,a ka` će ne znamo“: Program posvećen velikom reditelju i scenaristi u Zemunu

GALERIJA „Nar“ obeležava 22 godine od smrti proslavljenog filmskog reditelja i scenariste Živka Nikolića u starom jezgru Zemuna manifestacijom pod nazivom “ Živko još nije umro, a ka` će ne znamo“.

foto Galerija „Nar“ Trodnevna manifestacija počela je parastosom u Hramu Svetog Oca Nikolaja,a potom je u Nar art kafeu (Fruškogorska 19 Zemun) upriličeno sećanje na Živka, gde će biti postavljen spomen ćošak sa muzejskim memorabilijama ovog umetnika. U večernjim časovima u prostorijama Galerije najavljene su projekcije njegovih najpoznatijih filmskih ostvarenja, promocija Živkove knjige poezije „Sreće i ljubavi“ i izvođenje predstave „Poslednji romantik“ Petra Nikolića.

Celokupni program traje tri dana, od četvrtka do subote,a svojevrsni kuriozitet i ekskluzivitet jeste da ovaj događaj najavljuje skoru premijeru nedovršenog Živkovog celovečernjeg igranog filma koji će pod naslovom „Živko Nikolić – nedosanjani san“ premijerno biti izveden 26. avgusta na Filmskom Festivalu u Herceg Novom, u gradu zavičaju Živka Nikolića u kojem je ovaj genij filma proveo svoju mladost, školovao se, po prvi put sreo i zavoleo umetnost.

Tagovi:

Pročitajte još: