ZLATNA KOLAJNA NENADU JEZDIĆU U ZEMUNU

Jubilarno osamdeseto izvođenje monodrame ”Knjiga o Milutinu – neznani junak” donelo je Nenadu Jezdiću 14. oktobra Zlatnu kolajnu ”Maja Dimitrijević” 47. Međunarodnog festivala monodrame i pantomime. Stručni žiri je odluku o pobedniku doneo jednoglasno.

Zlatnom kolajnom za pantomimu nagrađena je Isidora Stanišić, a žiri publike je glasao za ”Vrpcu” Aleksandre Arizanović”, kojoj je uručena nagrada ”Siniša Dašić”.

Program završne večeri pratio je sekretar Skupštine Gradske opštine Zemun i član Programskog saveta Festivala Marko Janković.

”Kao predstavnik osnivača i pokrovitelja ove pozorišne manifestacije od velikog ugleda i značaja za kulturu, verujem da je publika, koja je četiri večeri punila salu Pozorišta lutaka Pinokio, uživala u predstavama, atmosferi i vrhunskoj organizaciji”, izjavio je Janković.

Stručni žiri u sastavu Dragan Petrović, Slobodan Beštić i Irena Šarović ocenili su ”Knjigu o Milutinu” Danka Popovića, u adaptaciji Egona Savina i izvođenju Nenada Jezdića najvišim ocenama.

”Uloga Milutina, neznanog junaka je moja životna uloga – moja molitva i priziv kako voleti svoju državu i narod, a svako novo izvođenje donosi novu radost što je igram”, rekao je Nenad Jezdić.

Četvorodnevni Međunarodni festival monodrame i pantomime održan je 47. put, a naredne godine će obeležiti redak jubilej pola veka postojanja. Osim nagrađenih predstava na daskama ”Pinokia” nastupili su i Marija Medenica i Vanja Milačić, kao i Abderahmen Šerif iz Tunisa i Ivana Đove Župa iz Omiša.

Tagovi:

Pročitajte još: