”ZMAJEVA” LJUBIMICA – VESNA ČOROVIĆ BUTRIĆ

Mahom svi stvaraoci sadržaja za decu slažu se da su najmlađi najzahtevnija publika i ko uspe da ih animira, zainteresuje, nasmeje popeo se na vrh.

Nagradu za stvaralački doprinos savremenom izrazu u književnosti za decu za 2021. godinu jednog od najprestižnijih dečijih festivala, 64. Zmajevih dečijih igara dobila je književnica i novinarka iz Zemuna Vesna Čorović Butrić.

Pre 15 godina bila je kao dobitnica priznanja ”Zmajev štap” i pisac-domaćin Zmajevih dečijih igara.

Nagrađivana autorka više knjiga i kratkih priča, dobitnica nagrada ”Neven” za roman ”Ulica na ljuljaški”, ”Sigridrug” za monodramu ”Biću slovoslagač”, ”Rade Obrenović” za roman ”Ostaviti kod ruže”, rođena je u Zemunu, gde je stekla osnovno obrazovanje i završila Zemunsku gimnaziju, posle čega je diplomirala književnost i srpski jezik na Filološkom fakultetu. Autor je emisija ”Poštovana deco” na Radio Beogradu i ”Triptih” na TV Beograd, trenutno je odgovorni urednik Programa za decu, mlade i porodicu na radiju.

Njen prvenac ”Džepno pile” skrenuo je na sebe pažnju dečije čitalačke publike, a usledio je i novi roman ”Šta je unutra”, zatim ”Bongo ili družina retkih kućnih ljubimaca” i ”Žuto je plavo”.

Tagovi:

Pročitajte još: