Pretraga
Close this search box.

BERIĆETNA SPORTSKA GODINA U ZEMUNU

Strateško opredeljenje Gradske opštine Zemun da projektno podržava i podstiče pripreme i učešće malih i mladih Zemunaca u sportskim takmičenjima na osnovnoškolskom i srednjoškolskom uzrastu, iz godine u godinu daje sve bolje rezultate.

Podrška sportskim klubovima nije izostala i pored velikih takmičenja organizovanih u Zemunu, trofeji su donošeni sa svih strana. Kruna svih uspeha zemunskog sporta je svetsko zlato u tekvondou Nadice Božanić, koja je sa bratom Dušanom, evropskim šampionom, od malih nogu imala podršku lokalne opštinske uprave za pripreme i takmičenja.

Jedan od najvećih uspeha školskog sporta je pobedničko prvo mesto učenika I/2 razreda OŠ ”Lazar Savatić” na Malim olimpijskim igrama. Stonoteniserke iz OŠ ”Stanko Marić” iz Ugrinovaca su državni prvaci u ovoj disciplini, ekipno i u pojedinačnoj konkurenciji.

Muška košarkaška ekipa OŠ ”Svetozar Miletić” šampion je Beograda u košarci za 2022. godinu, dok su momci iz Saobraćajno-tehničke škole Zemun u odbojci osvojili drugo mesto u Beogradu.

U kategoriji mlađih pionira do 12 godina košarkaši KK ”Borac Zemun” suvereno drže šampionsko mesto u Beogradu.

Šampionskim peharima popunio je svoje vitrine i Karate klub ”Unsu” iz Batajnice, sa sjajnim takmičarima na reigonalnom prvenstvu Vojvodine.

Gotovo da nema kategorije u kojoj zemunski jedriličari iz JK ”Zemun” nisu državni prvaci na kraju takmičarske sezone.

Prema kalendaru su održane i sve sportske manifestacije u 2022. godini, kao što je ”Dragan Mance kup”, ”Zemun kup 2022” u fudbalu tri na tri, Memorijalni turnir u malom fudbalu ”A bili su samo deca”, ”Imperium open 2022” – u svim sportskim diciplinama. Druge su, pak, organizovane po prvi put, poput ”Sajma sporta” i polumaratona, sa ambicijama da prerastu u tradicionalne.

Aktivizam i stvaranje uslova za pripreme, ali najpre takmičenja, pouzdana su formula za postizanje vrhunskih sportskih rezultata.

Tagovi:

Pročitajte još: