Bivši robijaš polomio sve po kući, pretio majci da će je ubiti pred petoro dece: Ovo je kazna koja preti Zemuncu

Imajući u vidu prethodnu osuđivanost okrivljenog, tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenom izrekne kaznu zatvora u trajanju od 1 godine i 7 meseci i meru bezbednosti Obaveznog lečenja alkoholičara

Protiv okrivljenog Š. Dž. (45) Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog zbog sumnje da je izvršio nasilje u porodici u porodičnoj kući u Zemunu u periodu od maja do avgusta ove godine. On je kako navodi pomenuto tužilaštvo pod dejstvom alkohola, u stanju bitno smanjene uračunljivosti, primenom nasilja pretio majci da će da je ubije. To je činio svaki put kada bi se napio. U avgustu je prilikom jednog pijanstva polomio nameštaj po kući pred petoro maloletne dece i ostalih članova porodice i pretio majci da će je izbaciti iz kuće.

Imajući u vidu prethodnu osuđivanost okrivljenog, tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenom izrekne kaznu zatvora u trajanju od 1 godine i 7 meseci i meru bezbednosti Obaveznog lečenja alkoholičara, uz istovremeni predlog tužilaštva da se okrivljenom produži pritvor, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Tagovi:

Pročitajte još: