(FOTO) ČESTITKE: U ZEMUNU NAGRAĐENI SPORTISTI ZA 2023. GODINU

Na prigodnoj ceremoniji u svečanoj sali Gradske opštine Zemun održanoj 29. januara Omladinski sportski savez Zemuna po drugi put je specijalnim plaketama nagradio najbolje sportiste u pet kategorija, a za najboljeg sportistu Gradske opštine Zemun u 2023. godini proglašen je bodibilder Aleksandar Lekić, BBK ”Alfa bodi”, koji se prošle godine okitio mnogobrojnim zlatnim medaljama i prestižnim nazivom Mister univerzum.Nagrade su uručili predsednik Skupštine Gradske opštine Zemun Miroslav Gajić i predsednik OSSZ Nikola Bušić.Za najbolju sportistkinju Zemuna u kategoriji do 14 godina nagrađena je Zorana Veljković, koja trenira u Tekvondo klubu ”Imperium” i osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu.U starijoj kategoriji – do 18 godina, Andrea Prvanović iz Atletskog kluba ”Mladost” nagrađena je plaketom za osvojene dve zlatne medalje na državnom prvenstvu, 400 metara prepone i u štafeti na seniorskom prvenstvu.Nikola Cvetković je postigao zapaženi rezultat u prethodnoj godini u kategoriji do 21 godine. Trenira boks u BK ”Pinki” i osvojio je zlatnu medalju na Balkanskom prvenstvu, ”Zlatna rukavica” državno prvenstvo, a učestvovao je i na međunarodnom prvenstvu.Najuspešniji zemunski tim u 2023. godini su pioniri iz Košarkaškog kluba ”Zemun”, koji su osvojili drugo mesto na državnom prvenstvu.

U kratkom obraćanju predsednik Skupštine Gradske opštine Zemun Miroslav Gajić je čestitao mladim sportistima na postignutim rezultatima i tom prilikom je istakao da je razvoj omladinskog sporta jedan od prioriteta Opštine.

”U prethodnoj godini pružali smo pomoć organizacijama koje su organizovale turnire, ali i klubovima i najuspešnijim sportistima koji su nas predstavljali na velikim takmičenjima. Bili smo sprega našeg sportskog saveza sa gradskim i republičkim institucijama, a sve u cilju da pomognemo što bolji tretman našim mladim sportistima. Ulagali smo u uređenje školskih sala, a u narednom periodu predstoji rekonstrukcija ‘Pinkija’, koji svim našim sportistima tako mnogo znači. Želim vam da nastavite svoje sportske karijere na što višem nivou kako bi se i u budućnosti radovali vašim rezultatima”, rekao je Gajić.Predsednik Omladinskog sportskog saveza Zemuna Nikola Bušić poželeo je mladim sportistima sportsku sreću i dobre rezultate u školi kao i na sportskim borilištima u 2024. godini, a zaslužnim školama i pojedincima koji su pomogli da se realizuju omladinski sportski programi i turniri uručio prigodne zahvalnice.

Prisutni su imali priliku da pogledaju video prezentaciju svih održanih takmičenja u protekloj godini, a program je vodio raspoloženi Voja Nedeljković.

Tagovi:

Pročitajte još: