(FOTO) Opština Zemun učestvovala u akciji dobrovoljnog davanja krvi

Gradska opština Zemun, u saradnji sa Službom za transfuziologiju KBC ”Zemun” i Crvenim krstom Zemun, u prostoru Kancelarije za mlade GO Zemun 24. februara 2021. godine organizovala je akciju dobrovoljnog davanja krvi. ”Gradska opština Zemun u saradnji sa Službomza transfuziologiju krvi KBC ‘Zemun’tradicionalno, već 50 godina, organizuje akcije davalaštva krvi. Napravili smo mesečni plan davanja na različitim lokacijama, u mesnim zajednicama i zemunskim naseljima, kako bi omogućili da jedinice krvi nesmetano stižu do kliničko bolničkih centara Zemun, Bežanijska kosa i kovid bolnice u Batajnici”, rekao je zamenik predsednik Gradske opštine Zemun Žarko Dronjak, koji se tom prilikom zahvalio redovnim davaocima, kao i mladima koji su prvi put učestvovali u akciji dobrovoljnog davalaštva krvi.

U ime zdravstvenog tima dr Jelena Đurđević, zahvalila se Opštini na celokupnoj organizaciji i istakla da je važno da krv čeka pacijente, a ne pacijenti krv.

Budući da je KBC ”Zemun” i dalje u kovid sistemu, Dan osnivanja 25. februar, kada su 1784. godine naredbom generalne komande Hazburške monarhije spojene katolička i pravoslavna bolnica, ova zdravstvena ustanova obeležiće svoj jubilej radno.

Akciji su se odazvali rukovodstvo Gradske opštine Zemun, zaposleni u opštinskoj Upravi i građani Zemuna.

Zainteresovani dobrovoljni davaoci krvi mogu da posete Službu za transfuziologiju krvi KBC Zemun svakog radnog dana od 7 do 17 časova.

Tagovi:

Pročitajte još: