(FOTO) Otvoren „Zemun Fest“

Под покровитељством Града Београда и Градске општине Земун, од 17. до 22. августа биће реализован традиционални ”Земун Фест 2021”. Публика је имала прилику да 17. августа на дан отварања велике сцене на Великом тргу погледа београдску предпремијеру домаћег филма ”Нечиста крв – грех предака” у режији Милутина Петровића. Пре осам година Фестивал је први пут одржан, са циљем да надомести биоскопе којих у Земуну више нема. Од тада Земун Фест расте сваке године. Од 2017. године захваљујући подршци локалне самоуправе, али и спонзора, Земун Фест прераста у манифестацију која се реализује сваке године.

”Ова манифестација даје додатни културни садржај Земуну. Оно што ваља не треба мењати, већ омогућити да се развија што је могуће више и боље. Земун ће у наредних неколико дана бити центар филмске и музичке сцене. Наставићемо да пружамо подршку упрво оваквим програмима, који ће као сталне манифестације Општине трајати током лета”, рекао је председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић, и том приликом се захвалио организаторима на добро урађеном послу по светским стандардима, али и публици у којој су били играчи и стручни штаб ФК ”Земун”.

Организатори Земун Феста поручују да су поносни на своју љубав према Земуну која им даје снагу и мотивацију да му врате грађански дух. Земун Фест се својим програмом разликује од свих других фестивала. У наредним данима публика ће имати прилику да ужива у филмским новитетима, концертима, а предвиђен је и кутак за дечије представе. Сви програми су бесплатни.

За присуство програмима потребна је потврда о вакцинацији или негативан важећи ПСР тест. Организатори су обезбедили и пунктове за брзо тестирање по повољној цени.

Tagovi:

Pročitajte još: