(FOTO) Street food festival privukao veliki broj posetilaca u Zemun

U organizaciji Turističke organizacije Gradske opštine Zemun proteklog vikenda na Zemunskom keju održan je veoma posećen ”Streetfood” festival.

Praznik dobre hrane okupio je više od 15 svetskih gastro brendova, čije su kuhinje na otvorenom mamile posetioce iz svih delova prestonice.

Na najlepšem šetalištu pored Dunava, u nekoliko zona za opuštanje tražilo se mesto više, da bi se uživalo u japanskom sušiju, kineskim nudlama, italijanskim picama i pastama, prepoznatljivim burgerima i sendvičima, posebnim delikatesima nastalim fuzijom različitih svetskih kuhinja, i naravno u domaćim kobasicama, knedlama i slatkišima.

Tokom trodnevnog programa, za dobro raspoloženje bili su zaduženi najpoznatiji di-džejevi klupske scene.

U okviru projekta ”Svaka limenka se računa”, obeležen je i Svetski dan zaštite životne sredine, čime se festival priključio inicijativi ”International Recycling Tour”, koja se sprovodi treću godinu za redom u 16 država širom sveta.

Na ovaj način skrenula se pažnja na značaj zaštite životne sredine i reciklaže, i ambalaža se skladištila na punktovima, a bilo je moguće odložiti limenke i kod promotera sa rančevima.

Lokalni umetnici su postavili i umetničku instalaciju – ”PIXELATA”, kako bi na jedan kreativan način podsetili posetioce na važnost reciklaže u cilju očuvanja planete Zemlje.

Tagovi:

Pročitajte još: