”ГАЛЕНИКА” ДРУГА НА СРПСКОМ ТРЖИШТУ

Откако је пре тачно четири године постала део бразилске NC Group, најстарија фабрика лекова у Србији ”Галеника” позиционирала се као други произвођач фармацеутских производа на домаћем тржишту, док је Група у Бразилу у 140 највећих пословних конгломерата.Ново пословодство је модернизовало производњу и у 2021. години регистровало 12 нових производа, 18 је у фази регистрације, а за нових осам поднети су захтеви за неопходна испитивања за регистрацију, што је рекорд у српској фармацеутској индустрији.

Менаџмент покреће нови инвестициони циклус са амбицијама да својим производним програмом конкурише у региону и Европи, те ће се, поред оптимално уређених и дигитализованих погона у 4000 постојећих квадрата за потребе производње, 6,2 милиона евра од 2023. године уложити у изградњу технолошки  најсавршенијег складишта сировина и амбалаже, као и у модернизацију котларнице за производњу топлотне енергије, по прибављању неопходне техничке документације.

Повољни пословни биланси утицали су на раст стандарда запослених, запошљавање висококвалификованих стручњака, а ”Галеника” послује друштвено одговорно, штитећи окружење уз поштовање свих прописа и помажући у свакој прилици локалну заједницу, о чему сведоче редовне донације здравственим установама.

Tagovi:

Pročitajte još: