Mladi obeležavaju svoj dan u Zemunu

Од 2000. године млади широм наше планете тематски обележавају свој дан, Међународни дан младих 12. август.

Канцеларија за младе града Београда ће ове године од 18 до 22 часа на платоу испред улаза 6 код тржног центра ”Галерија” у ‘Београду на води организовати културне манифестације, радионице, трбине и радионице на заједничку тему ”Потнецијал младих као партнера у данашњем глобалном друштву”.

За ову прилику, уз учешће општинских канцеларија за младе, обезбеђени су промотивни материјали и брошуре  чији је циљ да покажу идеје за афирмацију и укључивање младих у друштво и процес одлучивања.

Према подацима Републичког завода за статистику из 2019. године у укупној популацији Београда младих од 15-29 година је приближно 267.000, а престоница је ”старија” од републичког просека (43 године).

У Земуну живи 27.770 младих,  који чине близу трећину становништва, док је просечна старост популације 42 године.

Од 2009. године под окриљем општинске управе Земун активно ради Канцеларија за младе која је у протеклом периоду реализовала сијасет пројеката опремања простора савременим комуникационим технологијама, бројне едукације, сајмове средњих школа и факултета, представљања културног стваралаштва, активног запошљавања, електронског пословања, награђивања најуспешнијих ученика и студената, пружајући праву шансу за афирмацију младих.

Tagovi:

Pročitajte još: